Cele mai bune 10 video-uri Case de Epoca pe 2017

Am produs peste 150 de video podcast de-a lungul anului 2017, in engleza si romana, pe o multitudine de teme legate de istoria arhitecturii in Romania si sud estului Europei. Pentru mine, acestea reprezinta inceputul unei directii de activitate, ce as vrea sa culmineze, daca fondurile si cererea publicului o vor permite, in filme documentare pe subiecte de istoria arhitecturii. Aici sunt ceea ce consider ca cele mai bune 10 video-uri pentru acea perioada, in romana. Sunt curios daca dumneavoastra aveti un anumit favorit din aceasta lista sau din alte video-uri produse anul trecut (le puteti gasi in functie de data publicarii pe pagina Video reportaj)? Imi puteti trimite opinia dumneavoastra folosind sectiunea de comentarii a acestui post.

1. Ce este arhitectii, dar istoricii de arhitectura, si daca parintii lor stie?

2. Ce este finiala

3. Marchiza de tip coada de paun

4. De ce este necesar un istoric de arhitectura la proiecte de renovare

5. Bucuresti – o capitala accidentala

6. Epitaf in versuri la Stavropoleos

7. Balcic – geologie si arhitectura

8. Stilul cubist in arhitectura

9. Basorelief de Milita Patrascu, deteriorat

10. Despre farsa cu „logo pentru Bucuresti”

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Cele mai bune 10 video-uri Case de Epoca pe 2017

  • Domnule Mandache,

    Nu am pregătire în domeniul arhitecturii, doar ce am dobândit admirând casele în plimbările prin Bucureștiul interbelic. Dar va felicit din toată inima pentru pasiunea pe care o puneți în ceea ce faceti și pentru ceea ce faceti. Este un lucru minunat, extrem de bogat pentru recuperarea identității noastre. Ma bucur mult sa vad ca mai exista oameni care iubesc România făcând ceva pentru cultivarea frumosului național. Din păcate multe case la noi sunt construite pe principiul apartamentului de bloc secționat și așezat pe pământ. Cel puțin asta este impresia mea. Și mai ales aici în sud. În Ardeal am văzut ca lumea parca are simțul casei diferit de al blocului. În încheiere va doresc mult succes în demersul dvs! Toate documentarele dvs sunt excelente.

    Cu stima, Mădălina Cotorogea

    Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s