Studiul hartilor vechi pentru arhitectura istorica

Hartile vechi sunt repositoare de informatii cu mare valoare istorica despre regiuni, tari sau asezari, cum s-au schimbat acestea de-a lungul secolelor, ce influente geopolitce au fost acolo, fluxul normelor culturale si al modului de viata. Aceasta este si mai evident in locuri ca Sud-estul Europei, o zona de convergenta a multor civilizatii, imperii si comunitati autohtone, ce s-au influentat una pe alta, factori capturati in mod elocvent de hartile vechi ale regiunii. Aceste lucruri sunt reflectate in ultima instanta in cele mai vizibile elemente ale identitatii locale: cladirile si arhitectura lor. Astfel, hartile vechi sunt o sursa esentiala pentru cel care stundiaza arhitectura istorica. In acest video folosesc harti vechi din colectia personala, specializata pe zonele Balcanilor si a Marii Negre.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s