Anuntul lansarii Podcastului de Istorie Romaneasca (The Romanian History Podcast)

Doresc sa lansez un podcast de calitate de istorie romaneasca, care sa complementeze munca mea de educatie si cercetare in domeniul arhitecturii istorice a Sudestului Europei.

In acest video relateaz liniie conceptuale si structura planuitului podcast. Actualmente exista o mare multitudine de podacasturi pe subiecte istorice, dar numai cateva sunt dedicate acestui colt de Europa. Calitatea documentatiei lor si felul cum sunt relatate nu sunt multumitoare, nemaivorbind de conceptia ingusta nationalista, partinitoare, a celor care au creat pana acum asemenea podcasturi dedicate comunitatilor din aceasta regiune a Europei de la intretaierea Estului si Vestului.

Intentia mea este sa adresez aceste deficiente printr-o abordare interdisciplinara si multiculturala a subiectului, implicand geografia istorica, etnografia, geoistoria, geoplitica, istorie economica, si nu in ultimul rand sa arat cum acestea se reflecta in mostenirea arhitecturala a tinuturilor ce formeaza statul Romania si teritoriile inconjuratoare. Priviti acest video pentru a vedea si asculta cum detaliez acele idei.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania si sud-estul Europei – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din aceste regiuni.

***********************************************

Comentarii

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s