Frunze de acanthus – Italica

Frunza de acanthus este unul din cele mai intalnite motive decorative in arhitectura romana, cu origini in cea greaca clasica (ie capitelul coloanelor corintice), folosita in romanic si chiar gotic, resurectata la scara larga in Renastere, apoi in baroc si rococo, esentiala in neo-clasicism. Aici este un exemplu cum frunzele arata in starea lor naturala, ca plante, intr-o parcela de acanthus pe care am gasit-o in vecinatatea amfiteatrului din Italica, colonia romana fondata de Scipio Africanul, nu departe de Sevilia contemporana.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s