Imaginea zilei 14-mar-10: Catarg Art Deco de ‘zgarie-nor’

Un spectaculos ansamblu de catarg, un motiv tipic stilului Art Deco, datand de la mijlocul anilor 1930; un ecou al modei arhitecturii zgarie norilor din America, care impodobeste o caldire ceva mai modesta, dar bine proportionata, de patru etaje din zona Izvor, Bucuresti. (©Valentin Mandache)

***********************************************
Prin aceasta serie de imagini zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii