Tur in zona Cismigiu

Dragi cititori,

Doresc sa va invit, in calitate de autor al blogului Historic Houses of Romania – Case de Epoca, la un tur de istorie arhitecturala in zona Cismigiu a Bucurestiului. Aceasta excursie culturala, deschisa oricarui doritor dintre dumneavoastra, este programata pentru duminica 31 martie 2024, pe durata a doua ore, intre 11.30h – 13.30h.

Voi fi ghidul dumneavoastra in aceasta frumoasa zona a Bucurestiului ce se desfasoara in vecinatatea si cadrul Gradinilor Cismigiu, parcul central al orasului, care este de asemenea cel mai vechi exemplu de arhitectura peisagistica al capitalei. Cartierul cuprinde un mix echilibrat de stiluri de la Micul Paris, Art Nouveau, neoromanesc, Art Deco, sau Modernist interbelic, si de asemenea cladiri reprezentative de biserica, diverse specii de neo-gotic si mediteranean. Cismigiul este plin de creatii remarcabile ale unora dintre faimosii arhitecti romani si straini, activi pe piata locala incepand cu ultimile decade ale sec. 19; personalitati cum ar fi Giulio Magni, Oscar Maugsch, Horia si Ion Creanga, Nicolae Cucu, Gheorghe Simotta, Petre Antonescu sau Emil Günes, pentru a cita numai unii dintre ei. Toata aceste edificii fine si evocatoare, in contextul lor istoric si social, asteapta sa fie descoperite de dumneavoastra la acest periplu cultural Case de Epoca.

Rezervari prin email la v.mandache@gmail.com sau folosind sectiunea de comentarii a acestui post. Va voi trimite un mesaj cu detaliile locului de intalnire dupa ce voi primi rezervarea. Numarul de participanti este de minim trei, maximum zece. Daca sunt nevorbitori de romana printre participanti, turul de va tine in engleza.

Astept sa ne intalnim la tur,

Valentin Mandache, istoric de arhitectura (tel: 0728323272)

Tur istorie arhitecturala in zona Cismigiu, Bucuresti (©Valentin Mandache)
Tur arhitectural Case de Epoca in zona Cismigiu, Bucuresti
Tur arhitectural in zona Cismigiu, Bucuresti

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania si sud-estul Europei – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii si istoriei comunitatilor ce locuiesc in aceste regiuni.

***********************************************

Daca doriti sa aflati date stilul arhitectural, istoria unei case de epoca, pe care intentionati a o vinde, cumpara, renova in spirit istoric sau restaura, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor de pe pagina de Contact din acest blog.

Comentarii