Usa in stil Art Deco cu tema florala flamboaianta

Usa in stil Art Deco cu tema florala flamboaianta, casa de la inceputul anilor 1930, zona Gara de Nord, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Astazi avem o vreme excelenta de aprilie in Bucuresti, si pentru a fi in ton cu acesta atmosfera frumoasa, as vrea sa impart cu dumneavoastra, dragi cititori, imaginea de mai sus ce reprezinta o usa in stil Art Deco decorata cu o bogata si delicioasa tema florala tipica perioadei de inceput a anilor 1930. Acest detaliu arhitectural este dupa cunostinta mea printre cele mai flamboaiante asemenea creatii din intreg Bucurestiul!

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Usa in stil Art Deco cu tema florala flamboaianta

  • Este impresionanta exuberanta delicatete florala a ornamentelor acestei usi si intr-adevar, in ton cu vremea calda si insorita a acestui sfarsit de aprilie.

    Apreciază

    • Este plina de splendoare toata acea stucatura; ma intreb cum era si usa propriu-zisa initiala, care se pare ca a fost inlocuita pe la sfarsitul anilor ’40 cu ceva mai auster, dar destul de cu gust, ce se vede acum. VM

      Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s