Flori de toamna bucuresteana

Flori de toamna bucuresteana, strada Polona, Bucuresti (©Valentin Mandache)

Mai sus este o mostra din multitudinea de flori de toamna care impodobesc multe din casele de epoca ale Bucurestiului. Am facut fotografia in timpul turului de istorie si foto arhitecturala de duminica trecuta din zona Dacia, pe strada Polona. Planta si florile adorna un gard ce inconjoara o casa in stil Mic Paris din perioada La Belle Époque, fiind parca mult in ton cu acea arhitectura pitoreasca.

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

2 gânduri despre „Flori de toamna bucuresteana

    • „Chilimbar” are parca ecouri din 1001 de nopti. Cred ca e o varianta mai impopotanata a lui „amber” care se foloseste si in Engleza. Odata cand am plecat din Anglia in Rusia pentru vreo doua saptamani nu mi-am mai putut aminti cum se zicea chilimbar in engleza; devenise chinuitor de obsesiv, dar am fost uimit sa-mi amintesc cuvantul imediat ce avionul a atins solul aeroportului Heathrow al Londrei 🙂 VM

      Apreciază

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s