Usi in stil Art Deco

Mai jos este o selectie de usi si ansambluri de usa in stil Art Deco din anii 1930, reprezentand o minuscula mostra din imensa varietate de design-uri si forme Art Deco care impodobesc peisajul urban din acest colt al Europei.

Usa in stil Art Deco datand de la mijlocul anilor 1930, zona Icoanei, Bucuresti. Design-ul contine doua motive principale: soarele radiant si cel al valurilor oceanului. (©Valentin Mandache)
Usi in stil Art Deco, datand de la sfarsitul anilor 1930, zona Romana, Bucuresti; design-ul este inspirat din arhetipuri industrial-moderniste. (©Valentin Mandache)
Usa in stil Art Deco, datand de la mijlocul anilor 1930, zona Domenii, Bucuresti. Arhitrava/ ancadramentul usii este un design in stil neoromanesc, pe cand usa insasi este Art Deco. (©Valentin Mandache)
Usa in stil Art Deco, datand de la mijlocul anilor 1930, Campina. Arhitrava/ ancadramentul usii este in stil Art Deco, iar usa propriu-zisa este neoromaneasca cu elemente de stil Mic Paris. (©Valentin Mandache)
Usa in stil Art Deco, datand de la inceputul anilor 1930, zona Magheru, bucuresti. Design-ul are un caracter pronuntat floral de un tip de Art Deco deseori intalnit in Spania sau Italia. (©Valentin Mandache)
Usa in stil Art Deco, datand de la mijlocul anilor 1930, zona Cotroceni area, Bucuresti; motive clasice, cum sunt coloanele si entablatura intr-un cadru Art Deco. (©Valentin Mandache)

***********************************************
Prin aceasta serie de articole zilnice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati o proprietate de epoca sau sa incepeti un proiect de renovare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta in localizarea proprietatii, efectuarea unor investigatii de specialitate pentru casele istorice, coordonarea unui proiect de renovare sau restaurare etc. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

6 gânduri despre „Usi in stil Art Deco

  • Adoram Art Nouveau si art Deco. Multumim pentru informatie..asa mai putem vedea din strainatate lucruri ce au „scapat” (ignorantza) pe cand eram acasa in Romania.

    Apreciază

    • Multumesc pentru aprecieri! Eu sunt mult mai mult citit in strainatate, de romani si straini (versiunea in engleza a blogului este singura de pe internet dedicata publicului mondial, care se ocupa de casele de epoca/ arhitectura istorica romanesca). In Romania sunt ignorat „studios” de catre televiziuni sau ziare centrale, care sunt prea ocupati cu pilosii lor si copii de profesori universitari sa-i publicizeze. Valentin M.

      Apreciază

      • sa consider ca buzaul este strainatate ….va citim si noi …si cu fiecare articol despre buzau il consideram mai frumos …..

        Apreciază

      • Mutumesc pentru frumosul mesaj! Buzaul contine multe bijuterii de patrimoniu arhitectural care sunt obscurate din pacate de platicul, inoxul si zugravelile nepotrivite plantate pe vechile cladiri de catre cei care nu au idee cat de mult mai valoroase in bani si estetica ar fi acele edificii daca ar fi corect restaurate si renovate. VM

        Apreciază

      • Asa esta, dl. Mandache, dar totusi nu puteti compara cele 2 medii carora va adresati. Cel putin nu cantitativ: in Romania exista, sa zicem, maximum 5 milioane de posibili cititori ai dvs, in timp ce in „strainatate”…faceti dvs calculul !

        Apreciază

      • 5 milioane ar fi un numar de dimenisuni epice. Pe plaiurile mioritice sunt enorm de putini potential interesati, multi dintre acei putini fiind incapabili sa acceseze internetul, asa ca iti inchipui cat de deficitar e publicul local. Pe langa asta mai au meteahna de a se duce ca oitele dupa „vedetele” promovate de televizor si ziare, si aceste medii ca vai de ele calitativ. Asta nu ar fi mare lucru, as lua-o ca parte din peisaj. Ce ma deranjeaza e aroganta de ignoranti a autoritatilor si a unei mari parti a publicului romanesc, a faptului ca se simt tot timpul amenintati pentru universul lor de mediocrii si pentru postuletele lor, coalizandu-se ca o haita pentru a ne opri ce cei care avem cultura si ideile necesare sa ne putem facem meseria.

        Apreciază

Comentarii