Jardiniere de lemn neoromanesti

Mai jos sunt prezentate doua jardiniere in stil neoromanesc fotografiate in timpul turului de istorie si foto arhitecturala de luna trecuta la Targoviste. Ele adorna zidul exterior al unei frumoase case din acel oras, o cladire despre care am scris un articol anul trecut. Imi place design-ul simplu, curat al acestor folositoare si foarte decorative artefacte, care reuseste sa inmanuncheze aluzii la motive etnografice (i.e. micile „x”-uri de lemn ce trimit la crestaturile in lemn ce decoreaza casele taranesti). Delicatele console in arc sustinand jardinierele reprezinta de asemenea un ecou al acelor surse inspiratoare, similar cu design-ul copertinelor de usa in stil neromanesc, cum poate fi vazut in exemplul pe care l-am detaliat intr-un precedent articol accesibil la acest link.

Jardiniera in stil neormanesc, casa din anii 1920, Targoviste (©Valentin Mandache)
Jardiniera in stil neoromanesc, casa din 1920, Targoviste (©Valentin Mandache)

***********************************************

Prin aceasta serie de articole periodice intentionez sa inspir in randul publicului aprecierea valorii si importantei caselor de epoca din Romania – un capitol fascinant din patrimoniul arhitectural european si o componenta vitala, deseori ignorata, a identitatii comunitatilor din tara.

***********************************************

Daca intentionati sa cumparati sau vindeti o proprietate de epoca, sa aflati date despre istoria acesteia si felul cum a fost construita, sau sa incepeti un proiect de reovare sau restaurare, m-as bucura sa va pot oferi consultanta profesionala in aceasta directie. Pentru eventuale discuţii legate de proiectul dvs., va invit sa ma contactati prin intermediul datelor din pagina mea de Contact, din acest blog.

Comentarii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s